Blueberry Trifle |
Bahan2
8 keping butter cake/ladyfingers/sponge cake (potong kecik2 ukuran dlm1/2 inch)
1 cup (240ml) of Blueberry Sauce
200ml of Emborg whipping cream
2-3 tablespoon sugar
1 tsp vanilla essence
Blueberry fruit utk hiasan ( if ada le)
How to prepare
1. Potong kecik2 butter cake/ladyfingers ngan ukuran ½ inci.
2. Didalam bowl masukkan whipping cream, vanilla essence and
sugar dan putarkan sehingga kembang. Ke tepikan seketika.
3. So macamana nak assemble trifle tu yer…mula2 masukkan
butter cake yg telah dipotong dlm glass transparent. Ni kira lapisan paling
bawah sekali le…Second layer masukkan blueberry sauce ( 1- 2 tablespoon follow
size gelas le).
3rd layer letakkan whipping cream yg diputar tadi. Ulangi setiap layer ngan lapisan seterusnye butter cake and others. Total semua lebih kurang 3/6 layers le depend pd size gelas. Last sekali cover with plastic wrap and sejukkan dlm fridge selama 4 – 24 hours untuk mendptkan combination yg sebati. Sesuai dihidangkan sejuk...
3rd layer letakkan whipping cream yg diputar tadi. Ulangi setiap layer ngan lapisan seterusnye butter cake and others. Total semua lebih kurang 3/6 layers le depend pd size gelas. Last sekali cover with plastic wrap and sejukkan dlm fridge selama 4 – 24 hours untuk mendptkan combination yg sebati. Sesuai dihidangkan sejuk...
Ready to serve... |
0 comments: